< Nieuwsbrief S1W (2014-06)

Afvalinzamelingsproef

Afval spiegelOp 20 februari 2014 ontvangen de betrokken inwoners (binnen de komgrens) een brief met de nodige belangrijke informatie.

Er zijn voor en tijdens de proef drie sorteeranalyses die uitgevoerd worden door Bureau Milieu & Werk BV. Zo zal op vrijdag 21 februari Bureau MW het restafval in onze kern ophalen voor de nulmeting. (afvalspiegel)

Tijdens de periode van de proef zijn er nog twee momenten waarop Bureau MW de restafval ophaalt.

Op 7 maart 2014 (officiële start van de proef) worden de materialen (sterkere plastic zakken, eventueel 10 liter emmers, een tijdelijke afvalkalender en stickers voor op kliko en emmertje) bezorgd.

Even in het kort:

Vanaf 7 maart 2014 begint u met het apart houden van keukenafval in de 10 liter emmer, die u een aantal jaren terug heeft ontvangen. Zo niet dan kunt u deze gratis bestellen.afvalemmer 10 l

Tijdens de periode dat de proef plaats vindt, zal de blauwe tariefzak door medewerkers van IBN opgehaald worden en handmatig gesorteerd worden op bruikbare grondstoffen.

 

Landelijke Opschoondag 2014

Op 29 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In het land van Cuijk en Boekel doen we daar natuurlijk ook weer aan mee.

afvalinzameling.jpgDoet u ook mee?!

Dit jaar hebben we ook weer een vergoeding voor verenigingen die meedoen! Voor verenigingen die meedoen met minimaal vijf leden is er een vergoeding van €20,- per vereniging. Voor verenigingen die meedoen met tien leden of meer is er een vergoeding van €40,- per vereniging

Ook dit jaar doet dorpscoöperatie Samen 1 Westerbeek samen met De Boezels mee aan de Landelijke Opschoondag. Omdat de school binnen de kern het zwerfafval gaat opruimen, willen wij zoveel mogelijk de buitengebieden opruimen van zwerfafval.

Wij zouden het fijn vinden indien een aantal volwassenen/ouders (met auto en evt. aanhanger) zich aanmelden. Men kan dan met een klein groepje buiten de kern gaan opruimen.

Zaterdag 29 maart 2014 van 09:00 uur tot 11:30 uur .

Samenkomst clubgebouw ‘t Heitje

Aanmelden bij: secretariaat@samen1westerbeek.nl of 384525 (Frans vd Heijden)